Jun 30, 2011

sepah memang best..

haha..cam besela..aku ni slalu lmbt dlm sgale bende kan..haa..semput...hahahaha... aku br je nengok maharaja lawak episod 12 padahal dh hbs p0n cite 2..ad0yai..sepah mmg layak r...aku nengok dr awal smpi ke hbs xgelak2..tp nengok yg ni.....gelak smpai nangis..haa...semput....manisnya kurma ini..hahahahahahahahahaha....

buek malu j0 den...rumate smpi beria nengok ape la yg aku d0k gelak sakan smpi xleh nk nahan en...siyes xleh nk tahan...since aku xde tajuk nk habaq, n cross je kt kapla hotak haku ni al depa..tr0s la wat...startneng0k sepah mase die berlakon ngan amir dlm cite ape ek yg die nek motor sepah 2...hahahaha....tp aku suke n0 tgk diorng nih..mmg hbs..

pndi di0rng wat.."anak kuda panjat pokok kelapa, hr ini kite cite pasal hari bapa"...hahahaha....mane de anak kude pandai panjat pokok tinggi2...pokok rendah p0n l0m ten2 dpt panjat... pandai depa berlakon watak 2..dr yg bhg pertame n kedua mmg diorng the best..s0 ape aku nk ckp..."SEPAH MMG BEST"....hahaha


sape yg lom nengok..meh nengok n sape yg dh nengok..meh ulang tayang..hehe...

video

layan....kdg2 ser0n0k gak regang2kn gusi n tulang pipi ni en...dr tembam jd tembamok..hahahahaha....ngeng....haaa...semput.....

Jun 28, 2011

Layan jiwang karet....

Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu
Tanpamu nafasku terhentiKeranamu aku ada disini
Tetap bersamaku selalu disampingku
Untuk selamanya

Kasih yakinlah kepada dirimu
Sayang dan cinta ku pun hanya untuk mu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu

Jun 27, 2011

miCroWave~~

ehek2...ngape aku tulis entry sal microwave ek??haha....psst...aku ni xpernah wat biskut2 or kek2 taw... nk taw nape tetibe suke mende2 nih???ha,ni dia....


 t0mei2....nk wat gini gak untuk family aku...


disebabkan mende ni lah wat aku tetibe je menyebarkan angin microwave yg dtg dgn lajunye maka....

Aku : Ibu,kakak nk microwave...
dalam hati aku dh wat dialog ibu" nk watpe kak...xpayahlah"...
ghupe2nye....jeng jeng jeng...
Ibu : Ibu p0n ingt nk beli..ayah kate senang ayah nk panaskan lauk....yahooooooooo.....

erk,maybe k0rng rase aku cam budak batak gile en..tp ade aku kesah..hahaha...aku nk blajo wat biskut n kek lak...lauk2 ibu kate dh lepas..hahaha...lepas la sgt..nekad dh ni..siap survey harge maa..hurm,dh aku ni batak sgt kan...beria la tgk dgn "tok Wan" en...rumah die dh ade...well..yg kt rumah "tok Wan" cne??...die diam...entah..xingtla...tp lg besaw dr yg ni...OMG....ade lg yg besaw ghupenyer..tp xkirela..nengok2 rege die xdelak smpi seribu lebih yek..ke aku yg kuno sgt tgk brand cikai..hep hep...brand cikai p0n org len dh pki wat biskut sebakul..huhu

ape p0n....aku balek chuti ni, "bu..jom beli microwave"...bestnyer klu ade sibijik kt umah..leh wat biskut,leh wat kek, leh panaskan mknn...leh panggang ayam lg kt dlm 2....WAH WAH WAH!!!! mak suke nyah...eh,ops.....suke2.....xsabo nk beli...erk,skrg korng leh senyum pnjg2 tnde gelakkan org batak ni....ehek ehek....

lps dpt microwave aku nk ren0vate dapur lak...h0h0..."yah, ren0vate dapur nk"...."xdek duet"...ayah jwb senang je..hahaha..aku p0n mtk senang je..."hengat ayah ni kilang duet ke?"..hahaha...."okey2,xjadik2"...menyengih jela aku..ni kesah lame..skrg xbrani ungkit...nnt aku dh keje...nntla.....dh ade duet sindiri, aku watkan...ibu dh terhengen sgt 2...hehe....

Jun 21, 2011

haiwan zoo di rampas???? TIDAK!!!

Ha kaw, pepagi bute terkejut ngan tajuk ni..aku duk belek2 kosmo online hr ni..adoyai..tertarik dgn word zoo je p0n..aku kn suke zoo..bak kate kwn2 aku..ramai sepupu aku kt c2..melampau en...wateva la...dh aku suke tgk menatang2 kt c2..hokey ape g jenjalan tgk makhluk Allah yg sejuk je mate menengok compare dr aku g tempat sesak2 kt key ell tuh..hahaha... anyh0w, kdg2 pakse diri gak jenjalan kt key ell..hahahaha..ngengade...

ni pe cer sal zoo ni??? of coz la aku terkejut en..mane leh amik menatang kt zoo..perhilitan lak 2..ghupenye bukan zoo negara yg aku syg 2..tp sebuah zoo persendirian di Kulaijaya Johor.. p0kcik ni gagal utk perbaharui lesen die...2 yg perhilitan hamek menatang2 ni..dh 2 duk wat kandang utk menatang ni sempit...cian la menatang ni...tp i geli u ngan ular...uuuuuuuu.....tat0t....mesar sgt....dh 2 duk wat testing letak rimau n singa duk sesame watpe..kang menatang 2 kompius dgn idup die..silap2 singa ngaum bunyi rimau...hahaha..eh, tp lebey krg je en bnyi depa..hahahha...ngeng....

pape p0n p0kcik, klu nk jage binatng, berilah yg sebaiknya...dosa taw klu kite xjage btl2 haiwan yg kite bela...klu xbg mkn p0n d0se... kire cam amanah la en.. klu aku ni, everytym bg kuceng mane2 mkn, ak mtk die doakan aku...nenek aku kate kucing leh doakan kite taw...so, berbuat baiklah dgn sekalian makhluk Allah ye...

Jun 19, 2011

Baby Hatch...

entry kali ni aku nk story sal baby hatch yg aku rase dh well expose kt sume org.. aku ni suke beli majalah mingguan wanita n dara.com.. kali ni aku tertarik dgn cite tntg baby hatch ni.. 

Ape pndpt korng tntg isu ni?? mule2, aku fikir mcm xperlu p0n  mende nih c0z mcm galakkan zina.. bile difikirkan balik.. isu ni boleh ditgk pada dua aspek iaitu positif dan negatif.. hamik kaw..ayat skema 2.. Dr segi positif nyer kite dpt selamatkan baby which is yg mmg TOTALLY xbersalah.. even dulu aku p0n pnh simpan hasrat nk buat rumah untuk letak baby yg dibuang.. it is better than baby ni mati or sakit kene geget ngan semut or kene panas en...

tp dr segi negatif nye lak, aku rase untuk jangke masa pnjg, mende ni akan wat remaja2 fikir mudah n cepat lega coz die dh ade solusi utk masalah yg die dpt which is pregnant la..huh... mmg ade sesetengah remaja yg problem die xsame utk setiap org..ade yg teraniaya n ade yg suke rela...

sume mende 2 subjektif.. ape p0n kite kene tgk dr sudut negatif n positif.. aku pnh dgr pasal 1 rumah lindungan..Raudhatus sakinah..klu aku xcilap la..rumah ni same fungsi nye untuk menempatkan bayi2 yg malang n mendidik ibu2 yg melencong ni.... cara pengurusan sume bagus n bukan sesaje je letak baby yg die xmo sume 2.. aku xberani r nk ckp sgt.. mende niklu nk cite, pnjg lak.. tp aku rase baby hatch perlu di "upgradekan" lg system nye s0 dat org xkn senang2 nk buang bayi... dgn usaha skrg p0n dh dpt selamatkan 30 org baby.. mane thu lepas ni bile upgrade lg system ni, zinz dpt dikurangkan... renung2kan... sekadar peringatan buat korng n diri sendiri gak...

SOHO

Tetibe lak aku nk cite sal SOHO ni nape?? sape yg thu angkt tgn??hurm,cam ramai je...yg xthu lak??? owh..okei..aku je yg br thu..lambt sungguh aku nih.. Small Office Home Office..br je pg td aku dgr dr kwn aku konsep ni.. tp xdela nyebut SOHO..kbtln lak en.. 

Citenyer bile aku lalu kt tepi highway n ternampak la 1 rumah besar n nice..cam istana g2.. tp yg peliknyer byk ben0 lori smph kt c2..ala, lori hijau biru 2.. hurm, lalu bertanye la aku dgn peliknyer...mmg rumah die tmpt kumpul smph ke?? ke ni rumah tokei lori2 sampah2 ni..kaye giler ek.. 

then, adela yg jwb.. skrg kan mmg mcm 2..ofis skrg mostly dh wat kt umah.. tp aku terpk..siyes ke yg tmpt td 2 rumah n tmpt kumpul smph?? isteri xising ker?? tp mmg dasat la en..

n kbtln terbacela kisah perempuan skrg byk wat kije kt rumah je.. lalu berkaitla dgn kapla aku yg dok pk tntg mase depan aku ni.. ghupenyer pd thn 2009, almost 18 ribu wanita berhenti kerja..ha, ce pk nape?? klu aku, aku jwb pk kuarga... kapla aku dok pk cne nk carik kije yg sesuai n aku suke n most important aku ade mase byk ngan suami n anak2.. cewah...cam tua dh aku ni dok pk bende ni ek.. 

 camnila yg aku idamkan...hurm

hurm, tp siyesly aku dh start cuak pk mase dpn starting aku start intern..ape nk wat??? adoiyai... mayb aku kene blaja gak teknik SOHO..MAYBE.... klula suami aku kije n gaji 15k sebulan..pergh.... bahagia aku anak beranak..wooooo

ni jap g tdo, kompem aku mimpi yg bukan2 gare2 pkiaq banyak sal mende ni..sengal..huhu... "Bismikallahumma ahya wa amut.."

Jun 17, 2011

percaye sgt ngan GPS..hamek....

Adoi la....aku xthu nk ckp pe dh...ni sume gare2 tajuk dlm paper hr ni yg aku baru je bce..hahahahaha...aku benarkan k0rng gelak skrg ....kah3...okey2..aku cite ye...sape yg dh bce maybe dh thula...ni ha...bakpo la mu ni...kaye dah ade kete siap GPS..tp xthula bakpo msuk dlm ay0r jug0k... seb bek bukan jadik kt M'sia...mau kene gelak setahun ngan org....hahahahahaha

WASHINGTON - Sebuah kenderaan utiliti sukan tenggelam di dalam sebuah tasik dekat Taman Mercer Slough di sini kelmarin selepas seorang daripada tiga wanita yang memandu kenderaan itu mengikut laluan yang ditunjukkan menerusi Sistem Penentu Kedudukan Global (GPS).

Kejadian itu berlaku pada awal pagi semasa mereka tersesat dalam perjalanan untuk kembali ke sebuah hotel. Pemandu kenderaan tersebut menyangka dia memandu di atas jalan raya semasa mengikuti arah panduan menerusi GPS.

Namun, kenderaan itu bergerak memasuki sebuah tasik. Ketiga-tiga wanita itu menggigil selepas mereka berjaya keluar dari kenderaan tersebut yang kemudian tenggelam ke dalam tasik berkenaan.



Sebuah trak tunda tiba di tempat kejadian pada kira-kira pukul 5 pagi namun kenderaan tersebut sudah tenggelam ke dalam tasik. Ia kemudian ditarik keluar dari tasik tersebut dengan menggunakan trak penunda itu.

cpt gelak skrg.....had0yai....ni aku amik dr Kosmo Online yek..harap maklum....adoila..br berangan nk ade kete siap GPS...mcm hebat je...tp if "lurus" beno ngikut.....cam haram jgk....hahahahaha

Jun 16, 2011

Adik Myvi???

okei..rasenye aku dh ketinggalan zaman sgt ni..huhu...org len p0n keje gak(practical)..tp kok ye p0n xyah la mcm katak bwh tempuruung en...aku ni dgn ketinggalan bab report kene hntr, n yg paling penting aku ketinggalan psl kete ni ha...camne ibu ayah aku yg leh thu dulu dr aku??malu den...depa lg update dr aku..huhu..tutup muke!!!!

Dek kerana ibu suh aku tgk "adik Myvi" ni, beriala bukak tenet search...erm, not bad..plg suke skali part radio die...fulamak..i loike....dulu suyesly aku xsuke kete kecik2...tp tang Myvi ni len plak...cam smart je sporty2 en..huhu...impian mest r nk pki kete mahal n besaw en..tp aku ni bkn kay0 ben0...beli kete mampu milik saj0rh...tp aku cite nih bkn c0z aku nk beli tp juz suke2..hehe...

k0rng mest dh tgk en??aku je ketinggalan ni..hr 2 dh dgr, tp lupe...ni hengat balik..hehe...klu dpt sebijik sdp gak..kaler ape yek??hahaha..berangan la kaw yana.... meh tgk ckit gmbr yg aku amik dr website perodua.... klu xclap aku, mlm ni la officially die launch ka  kete ni..booking p0n dh di "open" dr 4 Jun...huhu...mest cik kiah pakat ramai2 beli nih...huhu

 Lawa en kaler ni...fuuh

 Lampu die sh0mey....

nengok yg atas 2..spoiler die...eh, yeke spoiler??hahaha

tgk la tb masing2 ye mlm ni kul9...hehehe....adik Myvi!!!! i Luv u!!!!!huhu

Jun 15, 2011

Sayangnye...

it's too late...(+_+)...
Sayang sgt....
Cnela leh lupe...
Sayang sungguh...
Buah mangga bwk dr rumah xsempat nk mkn...
Maaf ye buah....
Dulu cantik je kulit ko..
Skrg dh birat2...
Sayang sgt...
Sori ye...


Jun 13, 2011

Being cRazY..

Actually, i'm not being crazy as mentioned in the title of diz entry..LOL.. For last few weeks, my head was juz like to explode juz bc0z of certain things that might be not t00 imp0rtaant.. 4 th0se wh0 kn0ws me, they will get da answer for my craziness... it was juz about married.. huh... i thought dat i cud be tough en0ugh in facing others "Big Day"..i guess.. 

Last Saturday, i've been invited by my manager to come for his son's wedding.. even though i'm not realli close to both bride, it was juz about respect to my manager as i'm invited with special n beutiful card...hurm... anak org kaye hokei... S0, i manage to be there around 1 o'clock..sumthng like dat la coz ade sesat gak..hukhuk... 
Rite after dat, dr Puchong rush 2 kep0ng lak..da nex destination was kak eton's wedding...c0ngrates kak et0n..h0pe u'll be hepi 4 ever dunya n akhirah wif ur luvly spouse...hehe...i'll share some of my ph0t0 on  dat day...she was sooooo beutiful...i was surprise rite after i came out from my car...Subhanallah...any way, 4 u olz punye information, majlis 2 dh abis p0n...pe0ple ngah cbuk kemas dah...shame on me...huhuhuhu...at least , i g0t da chance 2 c the brides by my own eye....wink2....

 tgk dekat2...chantek x???hehe

it wasn't my plan h0kei...i mean wearing same colour...ehek ehek

p/s... waitin 4 mmy turn..cud b 4 or 5 years more..sigh~

Jun 10, 2011

Too Complicated

Rasenye dh dkt seminggu xupdate blog ni...hurm, byk bende sgt dlm pale otak.... will update my blog soon... (+_+)