Nov 22, 2011

Ikan Patin Masak Tempoyak

Siapa yang tak suke makan ikan patin masak temp0yak ni, angkat siku! Dulu kalau part ikan patin ni, tak ade sesape nak makan sebab ikan patin dapat dari lombong jadi rasa dia sangatlah...hanyir.. aku rasa semua orang dah tahu kan?? 

terliur tak??(anguk-angguk)

Nak dijadikan cerita, aku ni kan tolak kayu ngan batu je kan.. tak ingat bulan berapa dan tahun bila aku berkhidmat untuk censerve di Pahang.. dapat jemputan..memang banyak dugaan nak pergi ni.. Tapi alhamdulillah.. niat yang baik ni Allah akan tolong kan..


belakang tu la ade orang wat sangkar patin, sebab tu tak hanyir ye..


eh??perlu ke??haha

Pendekkan cerita, masa lunch kat sana, makcik ni masak patin masak tempoyak..alahai..can0 ni??eden tak makan ikan patin nih..tapi nak jaga hati makcik kan..amik la seketul..memang kicik je part yang aku amik.. Bismillah, sekali masuk...pergh.....wa tak taw nak cakap macam mane..tapi masakan ni la yang wat aku tercari-cari kat mana kedai yang pandai masak ikan patin ni.. memang sedap..tip top...lembut..kuah pekat..haih..nak amik lagi, malu dah..tadi kau beria kate tengah tak boleh makan banyak sebab sakit perot kan..padan muka...huhu

Balik Gombak, aku buat intern kat Epson.. ade sorang kakak ni rajin betul memasak. Dia p0n pandai masak ikan patin ni..dah suami die orang pahang kan..eh.. ye ke? tak pelah, nanti aku check balik..hehe.. Kalau tengok kakak ni makan kepala ikan ni, korang  pun boleh terliur taw.. memang nikmat gila dia makan. 

Bermula daripada itula, si chubby ni suka sangat makan ikan patin masak tempoyak.. sekali jumpe kt belakang UIA daa... Nama kedai dia Denyutan Lidah.. kompem berdenyut lidah korang makan kat sini..masuk hari ni, dah dua kali aku amik lauk tu.. Tok Wan p0n sibuk beli yang sama..hahaha

Erm, tinggal nak belajar masak ikan tu pulak.. tak payah la gagau cari kedai jauh2 kan..hehe

2 comments:

  1. berdenyut lidah aku tgk...mai la anto skit kt sini..:)

    ReplyDelete